Peppi Pitkätossu

PEPPI PITKÄTOSSU

Kuva Hannele Tyynistön arkistosta. Kuva oli teatterin seinällä näytäntökauden aikana.

Tampereen Popteatteri toteutti Tampereen Teatterin näytäntökauden 1970-71 lapsille ja nuorille suunnatun satunäytelmän Peppi Pitkätossu. Se kuului kaupungin teattereille myöntämän avustuksen ehtoihin. Peppi Pitkätossusta oli saatavissa valmis näytelmäsovitus ja kun Tampereen Teatteri kustansi lavastuksen ja puvut ja maksoi esiintyjien palkkiot harjoitukset aloitettiin marraskuun alussa 1970.

Peppi Pitkätossua näytteli Hannele Virta.
Herra Tossavaista näytteli aito marakatti.
Annikaa ja Tommia näyttelivät Marja-Leena Paimensalo ja Juha Räsänen.
Pepin isää Efraimia, joka teki kuninkaan töitä Kurrelikuun saarella, näytteli Jukka Siikavire. Muissa rooleissa olivat mm. Aila Airaksinen, Leo Airaksinen, Jukka Mattila, Eeva Ahve, Harry Kujansuu, Eeva-Maija Lankinen, Jari Kaasinen, Aila Heikkilä, Jukka Ahtokivi, Pirkko Saanakorpi, Sampo Syrjänen, Hely Streng ja Pekka Pajula.
Apostolit-yhtye (Seppo Korjuksella ja Risto Tannerilla vahvistettu Matthews-yhtye laulusolistina Raya (Raija Alenius)) soitti musiikin nauhalle Risto Hiltusen johdolla.

Peppi Pitkätossun ensi-ilta oli 11. päivänä joulukuuta 1970

Lapsia esitys kyllä viihdytti, mutta kriitikot odottivat esitykseltä jotain muuta, ja olivatkin enemmän kiinnostuneita nuorten näyttelijöiden kuulumisista eivät niinkään esityksestä.

Rollen lehtileikealbumin satoa. Leike aukeaa omaan ikkunaan ja on lukukelpoinen suurentamalla sitä.

Peppi oli ohjelmistossa maaliskuulle 1971 saakka. Sen esityksiä kertyi 33 ja katsojia noin 12000, mikä oli normaalia Tampereen Teatterin kokoisessa teatterissa.

(Lähde Reijo Paukun Hippimusikaali HAIR ja Popteatterin tarina) Näytöksestä on niukasti kuvia, mutta lehtileikkeitä löytyi vielä Hannele Tyynistön albumista.