Muut produktiot

FLOOR SHOW

Helmikuun alussa 1971 pyöri Teatteriravintolassa viikon verran ”floor show” jota mainostettiin
ennakkoon Aamulehdessä: ”Huomenna alkaa Popteatterin FLOOR SHOW, ”neljässäkymmenessä minuutissa maailman ympäri”. Yhdeksän esiintyjää, kaksitoista kaupunkia, rajatonta musiikkimässäilyä, irtonaisia käsiä ja jalkoja, kestääkö silmäsi katsoa korvasi kuulla? Ovatko HAIR ja SALVATION tämän jälkeen vanhanaikaisia? Mutta missä?”

Maailman ympäri matkattiin Risto Hiltusen ja Apostolit-yhtyeen tahdissa laulusolistina Raya.
Olin itse mukana tanssinumeroissa partnerinani Marja Lakkala. Jarmo Porola ja Ensio Suominen
tekivät Show’sta myös viihdeohjelman jota esitettiin TV2:ssa

Floor-Show oli menestys ja Teatteriravintola esitti uuden vierailukutsun. Toimittaja Matti Rosvall saatiin käsikirjoittajaksi, ohjaajaksi ja työryhmän vetäjäksi. Show’n nimi oli kuvaava: ”Pirkko Saanakorpi ja Juha Räsänen rotvallilla.” Musikaali West Side Story oli vielä ohjelmistossa ja lehtimainos käytti sitä hyväkseen: ”Musikaali West Side Storyn Marian ja Tonyn musical-, operetti- ja kuplettinumeroista pikku huulilla maukkaasti koottu yöohjelma. Kapellimestarina Risto Hiltunen. Tämän show’n nähtyään ei kukaan enää ihmettele Popteatterin menestystä!” Show sai kymmenen esitystä toukokuussa ja menestys oli kohtalainen.
(Lähde Reijo Paukun Hippimusikaali HAIR ja Popteatterin tarina)

TEATTERIKESÄ 1971

Tanssiteatteria

Huudon lisäksi toinen Popteatterin uutuus Teatterikesässä oli tanssiteatteri, joka piti kaksi tanssimatineaa Sampolassa 16. ja 17. elokuuta.
Ryhmässä tanssivat Arja Virtanen, Virve Savolainen, Eeva Ahve, Harry Kujansuu ja Jukka Ahtokivi..
Päänumerona Aleksis Kiven Kihlaus-näytelmään tehty koreografia, jossa käytettiin musiikkina kaustislaista kansanmusiikkia, musiikkidramaturgina Vesa-Tapio Valo. Hän oli ollut säestäjänä Tulipunakukan Monacon-matkalla ja on nykyään tunnettu ohjaaja ja teatterinjohtaja. Ryhmän ohjaus ja koreografiat Reijo Paukku.
Tanssimatinean toisena koreografiana kansanmusiikin pohjalta nähtiin Soittajan kuolema.
Lisäksi nähtiin Reijo Paukun koreografia Viimeinen intiaani, jossa säestyksenä oli rockmusiikkia. Paukku tanssi pukeutunut lannevaatteeseen ja sulkapäähineeseen. Partnerina oli Yamaha-merkkinen moottoripyörä. Paikalle vaivautuneet muutamat tanssia ymmärtävät kriitikot pitivät esitystä kehityskelpoisena mutta eivät olleet kovin innoissaan Popteatterin uudesta aluevaltauksesta. Tanssiteatteri oli uutta ja tuntematonta Tampereella.