Näyttely Vapriikissa: HAIR – Tampereen Popteatterin tarina

Näyttelyn avajaiset 8.8.2019 klo 15.30 vetivät Vapriikin tupaten täyteen väkeä. Aamulehdessä julkaistut haastattelut ja tapahtumajärjestäjien tiedottaminen saivat aikaan sen, etttä väkeä oli kuin Hair-musikaalin Sampolan näytöksissä. Portaita myöten kaikki paikat täynnä. Vapriikista meinasi tuolit loppua kesken.

Nätyn (Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen Musiikkiakatemia) Teatterikesän alkajaisiksi esittämät Hair-musikaalin näytökset olivat kaikki loppuunmyytyjä. Avajaisten alussa he esittivät musikaalin suosituimpia numeroita ja suosio oli valtaisa.

Nätyn ”hippejä” Kuva Mikko Airaksinen

Keskustelu Hair-muskaalin merkityksestä ja siitä miten Popteatterin nuoret sen kokivat, oli valaiseva ja viihdyttävä. Valitettavasti, kuten aina, äänentoisto oli hieman puutteellista, eikä ihan perälle keskustelusta saanut juuri selvää. Tärkeintä kuitenkin oli, että vaikka musikaalin ensi-illasta tuli kuluneeksi 50 vuotta, se edelleen muistetaan ja sen tekijöitä arvostetaan. Keskustelun vetäjä ja näyttelyn käsikirjoittaja Antti Liuttunen oli aiheeseen hyvin perehtynyt ja sai keskustelijoista (Reijo Paukku, Rauli Koivisto,Hannele Tyynistö, Jukka Siikavire ja Juha Räsänen) irti sen miten aika ja asiat silloin koettiin.

Keskustelijat: Antti, Rolle, Jussi, Rale. Jukka ja Hanski. Kuva Mikko Airaksinen

Näyttelyn avajaisten jälkeen Popteatterin ryhmä siirtyi omaan perinteiseen juhlaansa ravintola Kaislaan, jossa lähes 70 popparia palkitsi ansioistaan Popteatterin perustajan ja ohjaajan Reijo Paukun, Tampereen Popteatterin viirillä.

Popteatterin viiri by Niko Airaksinen. Kuva Saara Kujansuu

Mukavassa säässä juhlittiin. Syötiin, juotiin ja vaihdettiin kuulumisia. Tapahtumien yöhön kadoten, väki hajaantui illan pimetessä, sellaista on vanhojen ”hippien” touhu.

Ja tällä pärjättiin.

Tämän jutun yhteydessä julkaistaan muutamia kuvia avajaisista, näyttelystä ja juhlista, jotka ovat FB-päivityksissä ym. henkilökohtaisissa yhteyksissä sallitu. Saaran kuvien käyttö kaupallisessa painetussa- ja tai verkkolehdessä edellyttää kuitenkin sopimista ja lupaa Saara Kujansuulta.

Alla Saara Kujansuun kuvia tapahtumasta.

Kiitokset Vapriikille ja kaikille juhlaan osallistuneille. Nyt sitten miettimään uusia kujeita.